Appels plukken

Enorm kan ik genieten van de groene omgeving waarin ik werk! Dus zorg ik dat ik in mijn vrije tijd ook vaak genoeg de natuur opzoek. Bijvoorbeeld door een wandeling te maken in de omgeving waar we wonen. Wanneer we de straat oversteken zien we al gauw mooie weides liggen met verschillende dieren,wat een zeer fijne bijkomstigheid van ons huis is. Soms gaan we naar een natuurgebied of we gaan voor een activiteit buiten.

Afgelopen weekend gingen we voor dat laatste. Rond deze tijd vinden elk jaar de ‘appelplukdagen’ plaats. Verschillende bedrijven geven toegang tot hun boomgaard zodat je daar de lekkerste appels kunt plukken.

Wij gingen naar de pluktuin in Eindhoven. Rijen met bomen vol met heerlijke appels en peren.

Naast de boomgaard zijn er schapen, is er ook een speeltuin voor de kinderen en een restaurant waar je iets kunt drinken of een pannenkoek kunt eten.

Met een tas vol gingen we richting huiswaarts. Eenmaal thuis zijn we meteen begonnen aan een appeltaart. Voorlopig eten we nog wel even appels. En appeltaart. En appelmoes. Of appelflap….Hoeveel recepten zouden we kunnen bedenken? Och, een appeltje in de hand is nog altijd het lekkerst!

Ieder jaar worden de appelplukdagen georganiseerd op verschillende plekken. Maar de kans is groot dat er bij jou in de buurt ook een teler zijn boomgaard opent zodat je kunt plukken. Zeker een aanrader! Verser kan niet en het is een heerlijke traditie om de herfst mee in te luiden!

Liedje: In iedere kleine appel

In iedere kleine appel,
daar lijkt het wel een huis.
Want daarin zijn vijf kamertjes,
precies als bij ons thuis.

In ieder hokje vind je,
twee pitjes zwart en klein.
Die liggen daar te dromen,
van licht en zonneschijn.

Zij dromen dat zij later,
in de aarde groeien gaan.
Tot hele grote bomen,
met appeltjes er aan.

Liefs Maartje Groen juffie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: