Blog

Rauw

Waarom ik minder actief ben hier op mijn blog. Vorige maand bestond mijn blog een jaar. September 2021 begon ik met Groen juffie. Vol goede zin en energie startte ik dit blog waarmee ik anderen wilde inspireren met mijn werk en leven in een groene omgeving. Heb ik bereikt wat ik wilde? Een heel duidelijkMeer lezen over “Rauw”

Het zomer doe boek

De vakantie is begonnen! Hier in het zuiden sluiten wij nu ook aan bij de vakantie vierders! 6 weken lang vakantie! Alle tijd om leuke dingen te doen. En als je daar nog wel wat hulp bij kan gebruiken, heb ik nu iets leuks voor je! Het zomer doe-boek. Met tips voor activiteiten en leukeMeer lezen over “Het zomer doe boek”

Bloem bommetjes

Nu het weer lente is, komen ze weer veel voorbij. Vlinders, bijen en hommels. En die zijn op zoek naar bloemen voor nectar en stuifmeel. En daar kunnen wij ze wel een handje bij helpen. Met deze zelfgemaakte bloem bommetjes. Ook een tip voor Moederdag! Aan de slag?! Wat heb je nodig? Voor ongeveer 8Meer lezen over “Bloem bommetjes”

Kuikentjes

Op een agrarische opvang ben je natuurlijk omringd met dieren. We hebben, naast het jongvee, geiten, kippen en een haan, konijnen, cavia’s en eenden. En nu ben ik vast nog wel iets vergeten. Sinds kort hebben we daar nog ‘een aantal’ dieren bij. Namelijk kuikentjes. We hebben ze in de broedmachine uitgebroed en nu zittenMeer lezen over “Kuikentjes”

Transparant

Dat ik een aantal hobby’s heb is wel bekend denk ik. Ik vond het eens leuk om daar iets in uit te lichten. Namelijk het maken van een transparante doorlicht of silhouet. Misschien ken je het ook nog zelf wel van de basisschool. Ik zelf heb er ook gemaakt op de basisschool, dat weet ikMeer lezen over “Transparant”

Voorjaars vakantie

Hier in Limburg is het feest flink losgebarsten! Fijn om mensen weer verkleed en feestend over straat te gaan! Wij vieren zelf geen carnaval. Mijn zoontje krijgt er nu meer van mee doordat hij naar de basisschool gaat en hij loopt nu al even in zijn Spider-Man pak, maar daar blijft het voor nu welMeer lezen over “Voorjaars vakantie”

Maria Lichtmis

Op 2 februari vieren we Maria Lichtmis. Wij zijn thuis al een tijdje bezig met de voorbereidingen. In de herfst plantten we bolletjes, we smolten restjes kaars zodat we walnootkaarsjes konden maken en de seizoenstafel werd voorzien van Moeder Aarde en haar wortelkindjes. Wij zijn er klaar voor! Waar ligt nou de oorsprong van ditMeer lezen over “Maria Lichtmis”

Zindelijkheid

Één van de grote mijlpalen in het leven en de ontwikkeling van het jonge kind is het zindelijk worden. Daarmee is het ook meteen één van de punten waar ouders het meest onzeker over worden en de meeste vragen over hebben. Want wanneer begin je daar nou mee? Wanneer moet een kind zindelijk zijn? EnMeer lezen over “Zindelijkheid”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.