Blog

Huilen mag

Ons motto is; huilen mag! Maar wat bedoelen we daar dan mee? Je zult misschien denken: ja natuurlijk mag dat. Maar in de praktijk wordt verdriet vaak gesust in plaats van dat het er mag zijn. Niet zo gek ook, als je je bedenkt dat mensen zo ongeveer geprogrammeerd zijn op het vermijden van ongemakMeer lezen over “Huilen mag”

December

Iedereen die mij (ons) een beetje kent weet wel dat wij altijd erg uitkijken naar de decembermaand. Het sinterklaasfeest, kerst, overal lichtjes en versieringen, heerlijk vinden wij dat. Wij zijn dan ook in december getrouwd. Op 14 december om precies te zijn. Deze dag valt natuurlijk vaak op een doordeweekse (werk)-dag en staan we erMeer lezen over “December”

Risicovol spel

In de huidige maatschappij zie je het steeds minder en minder. En dat is jammer want het is zo nodig! Ik heb het over risicovol spel. Voor kinderen is spelen een recht, het staat zelfs in het wetboek. Risicovol spel is dat niet. Maar wij vinden dat dat net zo goed een recht moet zijn!Meer lezen over “Risicovol spel”

Advent

De donkere tijd van het jaar,veelal de tijd van overdenkingenof althans het zoeken er naar. met veel of weinig bedenkingen.Iedere week het ontsteken van een nieuw licht. ~Droomster~ Vandaag is alweer de eerste zondag van de advent. Wat een heerlijke tijd vind ik dat. Vol met tradities en natuurlijk de aanloop naar kerst. En degeneMeer lezen over “Advent”

Sint Maarten

11 November is de dag dat mijn lichtje, dat mijn lichtje, 11 November is de dag, dat mijn lichtje branden mag! 11 November vieren we het feest van Sint Maarten. Een mooi herfstfeest met ook een mooie symboliek. In het (heel) kort, wie was Sint Maarten? Er bestaan veel verschillende versies van het verhaal, maarMeer lezen over “Sint Maarten”

Speel-goed?

Naast de klokloze en niet-nee week is er nog een week die wij op de opvang inzetten. Dat is de speelgoedloze week. Misschien heb je het wel eens meegemaakt. Je hebt, met de grootste zorgvuldigheid, een leuk en passend cadeautje uitgezocht. Voor een dreumes bijvoorbeeld, speelt de jarige in kwestie alleen maar met het cadeaupapier….Meer lezen over “Speel-goed?”

Tijd

De tijd. We lijken het nog maar weinig te hebben en tegelijkertijd draait alles er om. We hebben het druk en ervaren ook veel tijdsdruk. Corona en de lockdown was en is voor veel mensen een vervelende tijd (en voor velen wel meer dan dat) maar ik hoor toch ook vaak dat er ook eenMeer lezen over “Tijd”

Het is herfst🍂

‘Herfst, herfst, wat heb je te koop? Honderdduizend bladeren op een hoop! Zakken vol met wind, ja mijn kind. Ik hoop dat jij dat aardig vindt!’ De herfst is nu toch wel vol aan! Blaadjes overal en ook het weer begint om te slaan. De natuur geeft ons bij elk seizoen hele mooie schatten enMeer lezen over “Het is herfst🍂”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.