Agrarische opvang

Zoals je op de pagina ‘Over mij’ kunt lezen, werk ik op een agrarische opvang.

Dat wil dus zeggen dat de opvang nauw verbonden is met het agrarisch bedrijf. Toen ik startte op mijn huidige werkplek, was dat een melkveebedrijf.

We werken in een groene omgeving (echt, het uitzicht is geweldig!) op het erf bij de boer en zijn gezin, die naast het agrarische bedrijf ook de opvang runnen.

Als pedagogisch medewerker ga ik niet zelf aan de slag in de stal. Dat werk is voor de boer. Maar naast de koeien hebben we op het terrein nog een aantal dieren waar wij wel voor zorgen. We hebben geiten, kippen en een haan, loop-eenden en konijnen.Naast knuffelen en de eitjes rapen van de kippen, maken we samen met de kinderen de dierenverblijven schoon. Ook is er een stuk grond gereserveerd voor een moestuin waar we heerlijke groente (de peultjes zijn tè lekker!) en fruit kunnen plukken voor bijvoorbeeld bij de lunch.

Wij willen kinderen leren dat melk niet alleen maar uit een pak komt, of groenten niet zomaar in een winkel terecht komen. Maar we willen ze laten zien en beleven waar het allemaal begint. Door werkelijk naar een stal te gaan, of ze mee te nemen naar de moestuin en te laten zien wat er gebeurt, wordt het werkelijkheid voor de kinderen.

Dit is een zeer korte omschrijving van wat ik doe en wat werken in de groene kinderopvang inhoudt. Er zijn nog zoveel mooie dingen die ik hier aan kan toevoegen. Dat zal ik dus ook gaan doen op dit blog.

Je kunt me volgen via, Instagram, Facebook en natuurlijk deze site!

Liefs Maartje Groen juffie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: