Voorjaars vakantie

Hier in Limburg is het feest flink losgebarsten! Fijn om mensen weer verkleed en feestend over straat te gaan!

Wij vieren zelf geen carnaval. Mijn zoontje krijgt er nu meer van mee doordat hij naar de basisschool gaat en hij loopt nu al even in zijn Spider-Man pak, maar daar blijft het voor nu wel bij.

Maar vakantie is het natuurlijk wel. Dus ik zette wat activiteiten op een rij om te doen samen met de kids. Natuurlijk ook na de carnaval heel leuk om te doen!

Vetbollen maken

Hoewel het zonnetje zich steeds vaker laat zien, is het soms toch nog echt koud. De vogels kunnen nog wel wat hulp gebruiken bij het vinden van voedsel. Ze nemen wat ze nodig hebben!

Op mijn instagram-account is de reel van deze activiteit terug te vinden.

Vroege Voorjaars speurtocht

In een ander blog staat mijn ‘Vroege Voorjaars speurtocht’. Dé activiteit voor deze zonnige vakantie! Print ‘m uit en ga op pad!

https://groenjuffie.com/2022/02/17/vroege-voorjaars-speurtocht/

Rocky road

We hadden hier in huis nog best wat snoepgoed van Sint en Kerst liggen. Om dit over de datum te laten gaan is zonde, dus maakten we er Rocky road van. Niet heel gezond, maar wel lekker en dus ook nog best duurzaam! Maar dit kan natuurlijk ook wanneer je geen restjes in de kast hebt liggen!

Om er toch nog een beetje Carnaval aan toe te voegen deden we er wat confetti-sprinkles bij

Voorjaars knutselen

Voor deze activiteit gaan we aan de slag met vloeipapier. Dit materiaal wordt vaak gebruikt bij het maken van lantaarntjes omdat het met licht een heel mooi effect geeft. Ook nu is dat de bedoeling maar dan net iets anders.

Nodig: ijzerdraad, een pritt-stift en vloeipapier in kleur naar keuze
Van het ijzerdraad maak je een vorm. Dit kan een bloem zijn, maar bijvoorbeeld ook een hartje. Maak het zo ingewikkeld of simpel als je wilt.
Scheur het vloeipapier in stukjes. Maak de stukjes niet te klein
Haal een stukje vloeipapier over de plakstift. Één kant is voldoende
Plak de stukjes vloeipapier om het ijzerdraad heen. Ze moeten er echt omheen geplakt, anders blijft het moet zitten. Tip: leg er een nat washandje bij, want de handen worden behoorlijk plakkerig waardoor al het papier sneller aan je vingers blijft plakken in plaats van aan je werkje

Dit waren weer mijn tips. Ik wens je een hele fijne vakantie!

Liefs Maartje ~Groen juffie~

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: