Transparant

Dat ik een aantal hobby’s heb is wel bekend denk ik. Ik vond het eens leuk om daar iets in uit te lichten. Namelijk het maken van een transparante doorlicht of silhouet. Misschien ken je het ook nog zelf wel van de basisschool. Ik zelf heb er ook gemaakt op de basisschool, dat weet ik zeker. Een knutselactiviteit voor jong en oud, want je kunt het zo simpel of moeilijk maken als je wilt!

Wat heb je nodig?

Om te beginnen heb je stevig karton nodig. Fotokarton. Ook vloei-papier of vlieger-papier . Beide kan en geven net een ander effect. Kalkpapier, een mesje/ schaar. Fotolijm en een ‘pritt’-stift. Een snij-mat en eventueel ponsen in verschillende vormen.

Begin met het maken van je ontwerp. Je silhouet. Ik heb hier gebruik gemaakt van figuren die ik heb overgetrokken en ik heb zelf getekend. Maar er zijn op internet talloze silhouetten te vinden die je kunt overtekenen. Maak er je eigen creatie van!

Snij dit rondom uit met een mesje. Dit kan ook met een schaar, handig wanneer je dit met kinderen maakt.

Wanneer je alles hebt uitgesneden/ geknipt, gum je de potlood-lijnen die nog zichtbaar zijn uit. Ik draai altijd mijn werk om zodat je er zeker niets van ziet. Houdt daar eventueel rekening mee wanneer je je ontwerp maakt. Uiteindelijk wordt dit dan gespiegeld. Aan de achterzijde lijm ik een vel kalkpapier. Dit is de basis voor je gekleurde vlieger of vloeipapier.

Dan komt het leukste onderdeel. Hiermee ga je je transparante silhouet helemaal eigen maken.

Voor de bloesem drukte ik met een pons figuurtjes uit het vloeipapier. Deze plak je aan de achterkant. Ik gebruikte verschillende kleuren en de bloemetjes overlappen elkaar een beetje. Zo krijg je het mooiste effect. Zo ga je verder met de rest van je silhouet. Geef bijvoorbeeld gras een groene achtergrond of je creëert een blauwe lucht.

Wanneer ik klaar ben met het vloeipapier plak ik er nog een vel kalkpapier overheen voor de stevigheid.

Het eindresultaat

Dit kan dus in allerlei vormen. Het belangrijkste is natuurlijk het plezier!

Veel plezier!

Liefs Maartje ~Groen juffie~

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: