10 jaar

Vandaag, 1 maart 2023, ben ik al weer 10 jaar in dienst bij de agrarische opvang! Heel cliché, maar wat is de tijd gevlogen…

Ik weet nog goed hoe het allemaal begon. Ik wist vrij weinig van het boerderij leven. Nou ja eigenlijk helemaal niets. Die eerste keer in de koeienstal maakte veel indruk!

Een paar weken voor de opening zijn we met de collega’s al begonnen met de opbouw. Vergaderen over hoe we alles een invulling wilde geven, de groep in orde maken. Samen naar Ikea. Een wenochtend voor de kinderen die gingen starten. Een opening met veel belangstellenden.

En toen begon het echte werk. We begonnen met een paar kinderen per dag. Maar al snel liepen de kindaantallen op. We speelden heerlijk buiten, deden een rondje stal en ondertussen deden we ons best om de visie onder de knie te krijgen.

Inmiddels zijn we flink gegroeid. Er is in die jaren nog een gebouw met een groep bijgekomen, een nieuwe bso locaties geopend en vanaf april dit jaar komt er nog een dagopvang in een ander dorp bij! Een flinke groei dus.

Op persoonlijk vlak heb ik ook een hele groei doorgemaakt bij deze opvang. Toen ik hier startte was ik echt niet dezelfde persoon als nu. Nu coach ik mijn collega’s en geef ik soms zelfs workshops en dergelijke. Een leuke uitdaging. Om samen te groeien!

Ondertussen ben ik zelf moeder geworden. Ook dat geeft je een andere kijk op de opvang. En de mooie visie die wij uitdragen is voor mij ook een mooie leidraad in mijn opvoeding.

Wij gaan hier thuis vandaag cakejes bakken om het te vieren. Op naar nog heel wat jaren buiten zijn, de dieren verzorgen, naar de moestuin, modderdag, uitstapjes, tractoren, koeien, eitjes rapen, dieren aaien, zandtaartjes, fietsen, wandelen, luiers verschonen, spelletjes doen en zo kan ik nog wel even doorgaan! En allemaal met een groen sausje💚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: