December

Iedereen die mij (ons) een beetje kent weet wel dat wij altijd erg uitkijken naar de decembermaand. Het sinterklaasfeest, kerst, overal lichtjes en versieringen, heerlijk vinden wij dat. Wij zijn dan ook in december getrouwd. Op 14 december om precies te zijn. Deze dag valt natuurlijk vaak op een doordeweekse (werk)-dag en staan we er dus wel even bij stil, maar we doen er dan niet zoveel aan. Er zijn immers genoeg andere momenten in deze maand om er een klein feestje van te maken. En er zijn wel ergere dingen in de wereld 😉

Maar dit jaar zat het nog even wat anders. Vorig jaar trouwens ook. Want we werden getrakteerd op een persconferentie over maatregelen. met als kers op de taart een schoolsluiting. Alweer….

Deze week hield corona ook flink huis bij ons op de opvang. Verschillende collega’s hadden een positieve test en het werd steeds lastiger de gaten in het rooster op te vullen.

Zo snel mogelijk hebben we de ouders ingelicht en hun hulp gevraagd om de opvang zo goed mogelijk te kunnen blijven bieden.

Wat er toen gebeurde was werkelijk hartverwarmend. Heel veel ouders is het gelukt om de opvang op een andere manier te regelen en dit gaf ons weer wat lucht. 

Daarnaast kregen we ook ontzettend veel succes en beterschapswensen. Ouders leven echt met ons mee!

Ondertussen wordt op de app met collega’s de schoolsluiting ook besproken. Wat en hoe precies weten we allemaal op dat moment nog niet, maar ook dat komt wel weer goed.

Ik citeer een collega: We gaan er maar weer voor met z’n allen!! Samen kunnen we dit lady’s.

En daar slaat ze de spijker op z’n kop. Het is fijn te weten dat, in deze tijden van onzekerheid, afstand en soms onbegrip, te weten dat wanneer de nood echt hoog is, we er allemaal voor elkaar zijn. ouders en pm-ers. Samen!

Volgend jaar zijn we 10 jaar getrouwd. Of en hoe we dat gaan vieren, daar heb ik natuurlijk nog niet over nagedacht. Maar wel graag niet weer een schoolsluiting als cadeau;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: